Tessie-san

Ingen dum idé?

Hej mina fina! ♡

Dagarna går i ett och jag känner att jag aldrig får tid att sätta mig ner och säga hej till er. Det är fullt kör från morgon till kväll.

Vi fortsätter ju med inskolning den här veckan för Harley – för Belle går det så bra så hon kör på ordinarie tider redan, hon kan det här. För Harley går det… framåt. Det blev ju en chock för honom när han insåg att han inte kommer gå tillsammans med Belle – de går ju på olika avdelningar och små- och storbarnsavdelningarna ses inte alls så mycket som de är vana vid från förra. Men det kommer nog kännas bättre snart när han kommer in i det och lär känna sina nya kompisar och fröknar lite bättre. Idag hade han varit med på lunchen, och imorgon ska vi testa med både lunch och vilan. Om det inte skulle gå bra så ringer de bara mig, så kommer Oliver och jag och hämtar honom lite tidigare.

Det är ett evigt springande fram och tillbaka just nu. Först lämnar vi Kelly på skolan, sen går vi till förskolan där Belle ska in på ena sidan och sen går vi vidare och lämnar Harley på andra sidan. Sen går vi hem igen. Hann med en tvätt och en tidig lunch, sen hämta Harley och så hem igen. Hemma fick han sova sin nap och när han vaknade fick han lite påfyllningslunch då han inte hade ätit så mycket på förskolan. Sen var det dags att hämta Belle och därefter mot skolan för att hämta Kelly på fritids.

Såhär kommer det ju inte vara sen, då lämnar vi ju alla på morgonen och hämtar alla samma tid på eftermiddagen – så Oliver och jag faktiskt får lite tid ihop. Den här första tiden som ju är så viktig och superdupermysig. De stora barnen har så kul om dagarna och trivs både i skola och förskola, det är bara nu i början det kan kännas lite svårt när allt är nytt. Håller tummarna att vi snart är där – för allihopa ♡

 

Vår morgonstund och frukosttime imorse. Harley fick för första gången ta med iPaden till matbordet, jag tycker inte om det egentligen. Jag tycker vi kan sitta och prata med varandra när vi sitter och äter tillsammans, men nu gjorde vi ett undantag – och de satt helt tysta och lugna som små ljus alla tre, hehe.

Det där med att ha på något litet barnprogram på iPaden kanske inte var någon dum idé vid frukosten ändå.

När vi lämnat 3/4 barn – var det bara vi två kvar på vägen hem ♡ Min lilla gullmumsing, Oliver-Gulliver.

Nu ska jag stänga ner här och gå upp och ta natt innan klockan slår 22.00, det var länge sen. Behöver verkligen några extra timmars sömn om det är möjligt. Har sovit så dålig de senaste nätterna, vi har varit i osynk Oliver och jag, och då skrapar jag inte ihop många timmars vila. Har inte haft någon tid för det under dagen heller eftersom allt bara handlat om att hämta och lämna idag.

Håll tummarna för att vi får en lång lugn natt och att det funkar ännu bättre på föris imorgon ♡

Puss mina gullnosar!

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Penny

  Ja vi låter och vår trio kolla ibland för fredens skull och saker å ting ska flyta på snabbt å smidigt på morgonen 😉🙃.
  Får dem gå på fritids och förskola hur länge ni vill trots du är mamma ledig? Jag frågar bara uttav intresse här är det väldigt strikt har man småsyskon hemma får storasyskon max gå 15 timmar.
  Duktig Harley är som kör med kallingar nu! Vi ska smått börja med de här också dock är han inte alls pigg på idén min pojk ….

  1. tessiesan

   Penny- Ja, det blev väldigt lugnt och skönt 🙂
   Ja, i vår kommun har vi 25-timmar om man är föräldraledig/arbetssökande/student. Jag trodde inte att fritids var något som Kelly fick gå på eftersom jag är mammaledig och anmälde aldrig henne till det. Hennes fröken frågade dock om vi inte ville att hon skulle gå på det ändå, för det är så mycket roligt de gör där tillsammans och hon skulle bli lite utanför om resten av klassen gick vidare till fritids efter skolan och hon själv skulle gå hem. Jag behövde då bara ansöka om dispens för att hon skulle få gå, så då gjorde vi det. Hon går 2 timmar där varje dag förutom fredagar då hon slutar direkt efter skolan – hon tycker det är jättekul!
   Ja, han är superduktig! Han är inte helt blöjfri än, men det kommer. Har aldrig stressat över det, det kommer naturligt sen när de är helt redo för det. Kram kram

 2. Bella

  Vi låter våra kolla på Ipad ibland när dem äter 😊 samma när jag var liten ibland fick man kolla på tvn och äta frukost/middag. Minns att det var lyxigt 😄

stats