Tessie-san

Ice cream cookies

Nu är det endast 6 dagar kvar innan Kelly fyller år. Hela 3 år fyller hon och hon är så himla pirrig! Det går inte en dag utan att hon ska berätta att hon minsann fyller “1, 2, 3 år!” och så visar hon med fingrarna.

Hon har en hel del favoriter just nu, bland annat Spiderman, Pyjamashjältarna och olika prinsessor, men när vi skulle välja tema till hennes 3-årskalas blev det ändå något helt annat – nämligen ett glassparty! Hon är ju en riktig glassfantast, så vi tyckte att det skulle vara passande.

Vi har planerat att bjuda på en färgsprakande glassbuffé, men kommer även ställa fram lite bakade bullar, chokladbollar och fruktfat – och dessa glasskakor. De blev riktigt tjusiga och det var svårt att inte mumsa i oss dem allihopa redan idag 😉

 

 

Jag gjorde en vanlig smörkakedeg som jag sedan stansade ut glassar med en glassform jag köpt.
Sen gjorde jag en egen kristyr på äggvita, florsocker och vaniljarom. Färgade cirka 1/4 av kristyren ljusorange och spritsade ut våffelmönster som jag sedan lät stelna innan jag spritsade ut den vita kristyren som glass.
Avslutade sedan med färgglatt strössel på toppen.

 

Det här blir mitt 4:e barnkalas jag anordnar för mina barn. Kelly har ju hunnit med ett enhörningskalas och ett Pippikalas, och Belle har haft ett regnbågskalas. Den här gången blir det ett glasskalas. Jag hoppas jag kommer ha tid och ork att fortsätta lägga ner den där lilla extra tiden för att planera och ordna med detaljer för alla kommande kalas också. Jag tycker ju att det är så roligt, och jag får leva ut min kreativa sida lite extra.
Snart har jag tre kalas om året att planera inför – då gäller det att inte ligga på latsidan 😉

Med min växande lilla squad idag ♡
SÅ nyfiken på vem vår tredje lilla buse är. Är det en tredje tjej så vi blir en riktig tjejliga, eller är det en pojke som kommer in i mixen? SÅ spännande! Snart vet vi.

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Mammatill4

    Min son fyller också år nu på fredag. Men hela åtta år fyller han:). Vi ska också ha glassparty och dessa kakor är helt fantastiska! Har 4 barn och barnkalasfix är så mysigt!!! Yngsta fyller 1 nästa sommar och planerar redan😂

stats