Tessie-san

Hur ofta och hur mycket?

♡ Hur ofta känner du dig otillräcklig som mamma?
Ibland. Jag försöker att inte tänka negativa tankar om mig själv överhuvudtaget, det vinner ingen på. Men det är klart att jag ibland kan känna att jag inte räcker till, att jag tar fel beslut eller handlar dåligt i vissa situationer som mamma. Det jag brukar göra då är
1.) Ventilera! Få ut de tankarna och känslorna jag har till JP eller en vän (jag och Molly pratar mycket om föräldraskap och känslor), det känns alltid skönt att få ur sig allt.
2.) Lära av det. Vad gjorde jag dåligt, vad kan jag göra bättre nästa gång?
3.) Släpp det. Gå inte runt och bär på dåligt samvete, det kommer nytt ändå… Man kan inte ta tillbaka någonting eller någon situation, det enda man kan göra är att göra det bättre nästa gång.

♡ Hur mycket kommer du jobba efter att din mammaledighet är slut?
Jag kommer jobba 80% när jag kommer tillbaka till jobbet. Jag kommer ta mammaledigt en dag i veckan, men utspritt på timmar så jag slutar tidigare varje dag istället, och kan hämta barnen från förskolan relativt tidigt. Tycker det har varit ett perfekt upplägg nu när barnen fortfarande är små.

♡ Hur ofta dammsuger du?
Det är så olika, men ett par gånger i veckan. Ibland blir det varje dag, ibland bara någon enstaka gång i veckan. Det känns extra viktigt med rena golv när barnen är små som Harley nu när han kommer börja krypa närsomhelst. Är inte lika duktig på över- och undervåningen dock, där är det vid behov…

♡ Hur mycket gick du upp i vikt med alla barnen?
Med Kelly gick jag upp 30 kg. Med Belle gick jag upp 20 kg. Med Harley gick jag upp 16 kg. Har gått ner alla mina gravidkilon, men har fortfarande kvar en “mammamage”. Det är inte jätteviktigt med en platt mage för min del, men det stör mig att snittet är så “hårt draget” att det bildat en konstant “valk” där. Blev inte så med varken första eller andra snittet, men nu med det tredje.

♡ Hur ofta har du egentid tillsammans med JP?
Varje kväll när barnen somnat. Vi älskar serier och letar alltid efter en ny att följa. Att gå ut själva på bio eller restaurang var senast någon gång förra året, men det är ingen stress med det. Nu är vi ju mitt inne i småbarnsåren, då blir det inte mycket sånt såklart. Vi har ju hela livet på oss att umgås bara vi sen ♡

♡ Hur mycket fyller du?
Jag fyller 34 år den 22:a augusti. På samma dag som JP (som fyller 33 år). Har ingen åldersnoja längre, jag känner mig tillfreds med vart jag är i livet med familj, jobb och boende. Innan jag fick barn och började närma mig 30 år kände jag en inre stress, men när Kelly kom – när jag precis hade fyllt 30 år så kände jag att jag inte hade något annat att stressa över.

♡ Hur ofta äter du godis?
Om det är plockgodis man menar så är svaret: väldigt sällan. De få gångerna jag köper plockgodis åt mig själv så är det när jag är gravid 😉 Choklad är jag dock väldigt förtjust i, främst Marabou-chokladkakor. Och naturgodis. Försöker hålla det till 1-2 gånger i veckan just nu, men ibland struntar jag i allt och äter något litet varje dag i perioder.

De godaste bitarna i naturgodispåsen ♡

♡ Hur mycket rosetter har Kelly och Belle?
Oj, massor! Säkert runt 180 stycken…

♡ Hur ofta hänger du själv med kompisar?
Inte särskilt ofta just nu. Sedan Harley kom har jag varit iväg en enda gång själv, och det var förra veckan – när Iman hämtade mig och vi åkte iväg och körde danspasset på kvällen. Det var 1½ timme där jag inte hade någon barnvagn att rulla eller något barn i famnen – väldigt konstig känsla måste jag säga.

♡ Hur mycket skiljer det mellan barnen?
Mellan Kelly och Belle är det 1 år och 9 månader (blev gravid med Belle prick när Kelly fyllt 1 år), och mellan Belle och Harley är det bara 1 år och 4 månader. Kelly hade precis fyllt 3 år när han kom ♡

 

♡ Hur ofta sminkar du dig?
Wow, det var länge sedan. Jag har aldrig varit särskilt intresserad eller duktig på smink, och när jag väntade Kelly testade jag att göra lösögonfransar för att slippa måla mascara och jag blev helt fast. Det är det enda jag gör skönhetsmässigt ca var 5 vecka. Och bättrar på ögonbrynen med ögonbrynspenna. Färgar utväxten själv varannan eller var tredje månad kanske?

♡ Hur mycket Cola zero dricker du?
Alldeles för mycket. Det blir säkert 1-2 33cl på dagen och minst lika mycket på kvällen… Det är dock min enda last. Jag varken röker, dricker alkohol eller kaffe, så kan tycka att det är okej ändå.

♡ Hur ofta brukar barnen bada/duscha?
Vi brukar bada varannan dag ungefär. Tvättar håret varje gång, och Kelly har även balsam i sitt.

♡ Hur mycket bråkar du och JP?
Oj, spännande fråga! Vi bråkar såklart till och från, men mest om skitsaker egentligen. Jag kan bli galen på hur slarvigt han plockar ur disken, och han tröttnar på att jag aldrig byter soppåse… Det är sällan något “allvarligt” vi bråkar om, men visst kan vi bli less på varandra ibland och både skriker och ignorerar varandra en hel dag. Sömnbrist och småbarnsgnäll är oftast startskottet på våra gräl. Det skönaste är dock att vi alltid blir sams igen, sen glömmer vi det och går vidare.

♡ Hur ofta får barnen äta sötsaker?
De får inte äta godis än, tycker det är onödigt att öppna den asken. Kelly har fått smaka godis på något kalas någon gång, men som lördagsgodis kan de få ett varsitt Kinderägg. Glass brukar de vanligtvis få på helgen eller vid speciella tillfällen – men nu på sommaren har det blivit glass i stora lass fler dagar i veckan. Även saft är något som “hör till kalas”, men på sommaren blir det betydligt oftare att de får dricka smakisar när vi är ute på picnick eller har gäster hemma.

♡ Hur mycket tid lägger du ner på bloggen?
Jag har bloggen som en hobby. Tycker det är jätteroligt att skriva om våra dagar, mina tankar och drömmar. Älskar att jag har den här banken med minnen att kunna gå tillbaka och titta i år efter år. Jag brukar blogga i snitt en gång om dagen, ibland mer, ibland blir det tyst i ett par dagar – det är helt beroende på vilket humör jag är på. Svårt att säga exakt hur mycket tid, för jag tar ju ofta många bilder varje dag, sen redigerar jag de jag vill lägga upp – och sen tiden det tar att skriva. Det är nog ett par timmar om dagen ändå. Roligast är ju när ni lämnar ett fotspår i kommentarerna eller ett klick på Like-hjärtat. det uppskattas mer än vad ni tror! ♡

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats