Tessie-san

Första tandläkarbesöket

Nu är äntligen resväskorna packade, stängda och står redo i hallen. Jag tror att vi fått med oss allt. I värsta fall får vi väl komplettera med det vi glömt när vi kommer fram, men vi kommer bo på ett jättefint all inclusive-hotell så jag tror inte det ska gå någon nöd på oss 😉

Vet inte hur aktiv jag kommer vara på bloggen när vi är i Grekland (däremot kommer det nog vara mer liv i luckan på Instagram, så följ oss gärna där Tessiesan), så jag tänkte att jag skulle hinna med att berätta om vår måndag innan dess. Annars ligger bilderna kvar i bloggmappen bara och så glöms det bort…

Tjejerna vaknade långt innan tuppen, så så fort vi fått i oss lite frukost gick vi ut på en promenad så de fick springa av sig lite.
Kelly ville åka den blå bilen och då fick hon ha hjälm på sig. När vi är ute på promenad så kommer det en hel del backar, både upp och ner – och i nedförsbackarna går det i en rasande fart, och jag vill inte riskera att hon skadar sig riktigt illa, så då får hon ha hjälm på sig.

Vårt första stopp var vid ett av äppelträden på ett par gårdar bort. Det har riktigt stora äpplen och är inte alls lika sura som de vanligtvis brukar vara.

 

 

Så stannade vi till på den lekplatsen vi hittade häromdagen och tjejerna lekte runt.
Kelly sjöng Sjörövarfabbe för fulla muggar när hon snurrade runt på ratten uppe i klätterställningen och jag bara hoppades att folk antingen hade gått till jobbet eller redan var vakna ifall de hade semester… annars vaknade de garanterat av hennes skönsång 😉

 

Sen hittade vi såklart en rödvinbärsbuske också. En jättestor! Men barnen på gården hade antagligen ätit upp de flesta som hängde längst ut, så vi fick krypa in med armarna längst in för att få tag på dem.

 

Efter lunch var det dags att gå till tandläkaren. Det var Kelly som hade tid, hennes allra första gång – 3-årskontrollen.
Hon var väldigt nervös innan och sa först att hon inte ville gå dit. Hon trodde att det var till doktorn vi skulle gå, senast vi var hos doktorn så gjordes det jobbiga kontroller genom näsa och hals och hon minns det än och ville inte vara med om det igen.

Jag förklarade att tandläkaren inte skulle titta i näsan och inte heller titta i halsen. Hon skulle bara titta och räkna tänderna.
När vi kom in i tandläkarens rum så jag satte mig i tandläkarstolen och Kelly hoppade upp i mitt knä. När tandläkaren sedan tog på sig handskarna så blev det plötsligt väldigt läskigt och det påminde säkert om läkarbesöket, och hon ville inte gapa.

Men efter en stund så gick det bra och hon gapade stort som ett lejon, som vi har övat på hemma. Hon fick jättemycket beröm och var så stolt över att hon tillslut vågade.
Allt så jättefint ut och hon fick med sig en hel presentpåse hem för att hon varit så duktig!

 

Efter tandläkarbesöket mötte vi upp kusin Emma och hennes mamma Bianca, och så gick vi iväg till Valleby.
De hade aldrig varit där innan, så Kelly och Belle visade glatt upp parken för dem.

 

Sen satte vi oss och fikade på lite gifflar och melon som vi tagit med.
Himlen var jättemörk och vi pratade om när vi trodde det skulle börja regna. Det dröjde dock inte många minuter till innan himlen öppnade sig och det började spöregna, så vi slängde in barnen i vagnen och på med regnskydd och så sprang vi hela vägen hem.

Kelly och Belle var ju torra och hade det jättebra, vi andra var som blöta katter…

 

Då fortsatte vi leka inne i tjejernas lekrum istället. Det lagades mat i köket och så byggdes det med lego.
Sen satte vi på en film på “bioduken” och jag lyckades få till en bild där alla tre råkar sitta lugnt och stilla. I verkligheten hoppade mina två runt som två duracellkaniner…

 

Snipp snapp snut, så var denna måndag i augusti slut.

Nu ska vi straxt gå och lägga oss, det blir inte många timmars sömn innan vi drar iväg.
Ha en fortsatt härlig vecka, så hörs vi när vi kommer hem – alternativt på Instagram! ♡ Puss på er.

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats