Tessie-san

Första inskolningsdagen

 

Åh. Kan ni förstå att den här stora killen haft sin första dag på förskolan idag?

Jag har haft så ont i magen inför den här dagen. Jag har gråtit flera gånger för att det känns så jobbigt att det blivit dags för detta nya kapitel i vårt liv. Harley har ju inte träffat så många människor sitt första år, inte jämfört med vad Kelly och Belle fick iallafall. Han har aldrig varit ifrån mig och är generellt väldigt mammig, så jag har varit så orolig att inskolningen inte skulle gå vägen.

Idag var det alltså dags för den allra första dagen, och vi började med bara en timme. Vi var ute på gården i snön och hälsade på fröknarna och nyfikna förskolekompisar. Han är ju ganska orörlig utomhus med overall, nya skor och vantar och hela baletten – han föredrar inomhuslek till 100%, så vi gick in efter en stund så han fick bekanta sig med avdelningen också.

Jag var helt säker på att han skulle sitta som fastklistrad vid mig, men det gjorde han inte. Han vågade sig iväg till andra sidan rummet själv och kollade i lådor och plockade med leksaker. Belle går ju på samma avdelning som honom, så hon var också med.

Det kändes verkligen jättebra i magen att se honom våga och ta för sig. Det var jag inte beredd på, men det kändes såå bra att se. Imorgon kör vi en timme igen, sen får vi se om vi kanske ökar tiden lite dagen efter. Vi har ett förskoleschema vi kan följa, men allt regleras till hur vi tycker det går för honom.

 

 

Mammas godisbåt! ♡
Det kommer nog gå bra det här. Det känns iallafall som en riktig lättnad efter den här första lilla stunden och han var så glad och nöjd, och “klarade sig” utan mig även om jag var precis där i närheten hela tiden. Hur det ska gå för mig utan honom är en helt annan femma – det kommer definitivt bli riktigt tufft!

Jag hade mina myskläder på idag, jag är så bekväm av mig så det fick bli så. JP skrattade när han såg mig på morgonen och sa att det först såg ut som att jag hade en väldigt kort kort svart kjol med bara ben, haha.

 

Tiittut, godismumsingen där bakom ♡

 

Åh, vet ni vad? När vi började prata om olika aktiviteter igår, så gick JP och jag in för att se om det fanns några pass i Kellys åldersgrupp på gymnastiken, men så gick jag av en slump in på danspassen jag kollat tidigare som varit helt fullbokade – och nu fanns det platser! Vet inte om jag kollade något helt annat sist eller om de öppnat upp fler tillfällen, för nu fanns det plats till henne i hennes åldersgrupp – i en danssal nära oss, så vi slog till och bokade in henne.

Har inte hunnit berätta att hon faktiskt ska få börja, ska göra det så fort vi hämtar hem dem från förskolan idag. Jag tror hon kommer bli helt överlycklig! Hon var ju så glad när vi pratade om det sist, och blev väldigt besviken när jag berättade att det tyvärr var fullt.

Åh, så roligt för henne nu! Vi måste genast kolla upp någon fin dansdräkt och dansskor åt henne, hon ska få välja precis vilka hon vill ♡

Så mycket nytt som händer nu. Harley börjar på förskolan, och Belle får sällskap av honom på sin avdelning. Kelly ska få börja på dans som hon så länge velat. Jag börjar jobba igen efter ett helt år (till) som mammaledig. Ska bli jättekul att komma tillbaka faktiskt, jag har saknat mitt jobb och mina kollegor.

Att hjärtat kommer gråta efter mina tre godisar hela dagarna kommer jag inte komma ifrån, hade jag kunnat hade jag varit hemma med dem för alltid, men nu ser det inte ut så. Det här kommer nog gå bra det med!

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats