Tessie-san

Får alltid hjälp i köket

Idag till middag lagade jag en rätt som både JP och jag gillar, men som barnen inte var så mycket för förra gången jag gjorde den. Men smaker kan ju förändras, och för varje gång jag lagar någon rätt som barnen tidigare tackat nej till är det oftast någon av dem som smakar lite mer varje gång, och det är ju så man lär sig att gilla nya smaker.

Jag gjorde en kikärtsgryta med sötpotatis, potatis och morot, rödlök, vitlök, passerade tomater, röd currypasta, salt, peppar och färsk koriander. Serverade med ris, och lite tomater och majs för den som ville ha till. Gjorde även fiskbullar i hummersås vid sidan om ifall någon skulle helvägra, så fick de välja själva vilken rätt de ville ha idag.

Belle tackade nej på en gång och ville ha fiskbullar. Kelly ville gärna smaka lite av både grytan och fiskbullarna med ris. Harley hatar tydligen fiskbullar, haha, han sulade ner dem på golvet så fort han fick en sked, så han fick grytan med ris.

 

9/10 gånger vill Belle komma och hjälpa mig när jag lagar mat. Antingen får hon hacka någon grönsak, eller idag ville hon mortla koriander (ska inte mortlas, men hon tyckte det var kul), och ibland vill hon bara smaka gurkstavar eller något annat vi ska ha till.

 

Sååå gott var det! Jag tog två portioner.

 

Hoppas ni fått en fin start på veckan! Stor kram.

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats