Tessie-san

Enhörningskakor och ögonkliniken

Godkväll kompisar, hur mår ni? Här har ni en trött en… Vi har fixat och donat hela dagen, sprungit ärenden och bakat inför kalaset på lördag. Det är verkligen en dröm att få fixa och pilla med detaljer till min egna dotters kalas, som jag längtat efter det i så många år ♡ Jag har ju hjälpt till och ordnat inför barnkalas tidigare, men det är klart att det är något speciellt när man får göra det för sitt eget. Hon kommer kanske inte minnas sådär jättemycket av just det här kalaset, men man kan ju alltid minnas via foton senare ♡

Vi har även varit iväg till ögonläkaren med Kelly idag. Vi hade fått en remiss dit för att kolla upp hennes syn. Det är inte så att vi misstänkt att hon ser dåligt, men vår BVC-sköterska ville att vi skulle dit och göra en extra kontroll efter att vi berättat att hon skelat (tittat i kors) “lite väl mycket” under en period. Jag trodde inte det skulle vara något särskilt, det är ju klart att ögonen går ihop om man fokuserar på någonting nära eller så. Men lika bra att kolla upp såklart, speciellt då vår BVC-sköterska rekommenderade oss att göra det.

 

 

Såhär mycket snö hade det kommit på uteplatsen imorse och det ska tydligen regna bort redan imorgon. Jag tycker det är riktigt fint när snön kommer, det lyser upp lite. Det jobbiga som kommer med snön är ju halkan, usch vad läskigt det är när det uppkommer isfläckar lite här och var. Speciellt när man går med Kelly i famnen! Ha, jag låter som en gammal tant, men jag vill verkligen inte halka och slå mig/oss. Köpte broddar förra vintern, som jag aldrig använde, men det kanske är dags nu 😉

LRG_DSC03805

 

Vi var lite tidiga till ögonläkaren, så Kelly fick leka lite i deras lekhörna innan vi fick komma in. Det tog inte många minuter innan läkaren kunde avfärda minsta lilla misstanke om någon skelning. Allt såg jättefint ut och ögonen “reagerade och gjorde precis det som förväntas av en 1-åring”. Skönt!

IMG_4550IMG_4549

 

Skrev sitt namn själv… hehe 😉

IMG_4551

 

Resten av dagen har vi bakat. Gjorde en kakdeg och stansade ut små söta enhörningar som vi sedan gräddade i ugnen. När de var klara och hade svalnat hade vi på vit kristyr och gav dem en man och svans i regnbågens färger.

IMG_4547

 

Kelly ville givetvis hänga på och hjälpte till så gott hon kunde (genom att dra mamma i örhänget…?)

Det är ett under hur mycket man numera klarar av med en hand 😉

IMG_4565IMG_4561

 

Såhär tjusigt blev resultatet! Söta va? ♡ Nu ska kristyren torka helt, sen får de ligga i kakburken innan det är dags att ta fram dem på lördag! Åh, vad kul det ska bli!

IMG_4567

 

Nu är det bara ca 2 timmar kvar tills min lilla ros fyller år och jag har fått vara mamma i ett helt år – utan tvekan det bästa året i mitt liv! ♡ Imorgonbitti väntar två paket nere i vardagsrummet, ska bli så spännande att se hennes min när hon får syn på dem!

Godnatt på er!

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats