Tessie-san

En måndagslista

Hej kompisar, hur mår ni? Jag har iallafall haft en lång dag med mycket känslor och hormonpåslag på morgonen och under dagen känt av en hel del yrsel och varit väldigt matt i kroppen. Typiskt att det just blev en sådan dag på en måndag – som jag dessutom jobbar kväll på. Men så är det ibland och det är bara att ta sig igenom det. Nystade ut det som kändes för mycket imorse redan på en gång, sen kunde jag släppa det. På jobbet tog jag små pauser när jag behövde hämta mig lite, så det gick också bra ändå. Jag märker verkligen att jag är inne på slutspurten i graviditeten nu – både fysiskt och psykiskt känns det.

Tänkte att vi kunde avsluta denna måndag med en liten vecko-lista (som jag hittade här), för att summera och sedan blicka framåt.

 

Bäst från förra veckan?

Då vill jag säga tre saker:
1. I tisdags, när Kelly fyllde 1½ år och vi hade en mysig fikastund på uteplatsen tillsammans med bonusmorfar Benke.
2. I lördags när vi köpte Minis allra första plagg – det är ändå en stor händelse 😉
3. I söndags när jag fick fira min andra mors dag. Det var väldigt fint ♡

Sämst från förra veckan?

Det sämsta förra veckan var ju under måndagen, då jag var så orolig eftersom jag känt minskade fosterrörelser och att vi tillslut åkte in till specialistmödravården intill förlossningen för att göra en kontroll. Väldigt skönt att få beskedet att allt såg fint ut och att vi inte behövde vara oroliga, men det var ändå en jobbig dag när oron kröp utanpå kroppen.

Förra veckan lärde jag mig?

Att det är viktigt – och helt rätt – att reagera på ändrade fosterrörelser. Med graviditeten med Kelly var jag aldrig orolig för just det (var orolig för tusen andra saker dock…) så det här var första gången jag ens reflekterade över det. Men har fått berättat för mig nu att det är helt rätt att åka in på kontroll om något skulle avvika mot det “normala” – även om det skulle vara 5:e gången den senaste veckan, så bör man söka en 6:e gång om man är orolig.

Bilder från förra veckan:

Denna vecka ser jag fram emot?

Imorgon tisdag, som är en av mina tidiga dagar. Då får jag hämta Kelly tidigt från förskolan och sen får vi se vad vi hittar på för skoj. Det ska ju bli superdupervarmt imorgon, så det är inte omöjligt att vi sticker och badar!

Denna vecka ser jag inte fram emot?

Kan inte riktigt komma på någonting som skulle vara jobbigt den här veckan, så då får jag svara “att kliva upp tidigt på morgonen” – jag är verkligen ingen morgonmänniska.

Veckans planer?

☆ På onsdag ska jag ut på middag med jobbet. Det är en av våra leverantörer som bjudit in till sommarmiddag på Nosh and Chow – det ska bli jättetrevligt, har aldrig varit där tidigare!
☆ På fredag ska vi iväg på studentfirande. Det är min kusindotter Felicia som tar studenten och vi ska dit och fira henne på hennes mottagning.
☆ På söndag har jag bokat in tid för fransar hos Frans-Karin, världens bästa avkoppling!

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats