Tessie-san

En lite nyttigare efterrätt

Igår på dagen innan våra gäster hunnit komma, tog Kelly och jag med oss alla ingredienser till efterrätten vi skulle göra och gick ut och satte oss på uteplatsen. Det var ju jättehärligt väder, men för att varken vi eller efterrätten skulle smälta bort vevade vi upp parasollet så vi fick skugga på oss.

Jag hade bestämt mig för att göra en lite nyttigare variant av lager-på-lager-gottiset jag gjorde till tjejlunchen häromhelgen. Och jag tycker nog att vi lyckades ganska bra! Hade man inte sagt att det mesta var utbytt till något nyttigare alternativ, så hade man nog inte tänkt på det, för gott var det! Tänkte jag skulle dela med mig av det lilla receptet. Vet inte riktigt vad jag ska kalla den, men vi kör på yummy chocolate bowl 😉

 

Ingredienser för 4½ person (gjorde en mini till Jennifer om hon skulle vilja ha/få, men hon tyckte vindruvorna var mer spännande att äta)

  • 2 proteinpuddingar choklad
  • ett par msk vaniljkvarg
  • 6-7 Digestivekex
  • ca 25 g smör
  • 1 banan

 

  • Hallon till garnering

 

Börja med att smälta smöret och smula ner Digestivekexen fint i en bunke och blanda med det smälta smöret. Konsistensen ska vara lite “tung”, men ändå ha visst tuggmotstånd fortfarande.

Häll sedan i resterande ingredienser i lager på lager (man kan göra tunna lager av allt och göra flera lager om man vill). Jag hade Digestive-blandningen längst ner, la skivad banan som en ring runt hela glaset så det ser festligt ut från utsidan, proteinpudding, vaniljkvargen och avslutade sedan med ett par hallon på toppen.

Vill man kan man strö på lite riven mörk choklad på toppen, eller hackade nötter – det blir fint!

Sedan ställde jag in dem i kylen där det fick kylas ner ett par timmar innan servering. Samtliga skålar var nästan slickade rena efteråt, så jag tar det som ett gott betyg 😉

IMG_0047

 

Tur att jag hade lagom med hallon, för det var en viss fröken som gärna smakade på en eller två (eller tre…) under tiden.

IMG_0052IMG_0053IMG_0048IMG_0049

IMG_0054

IMG_0103IMG_0104IMG_0105

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats