Tessie-san

En försenad men färgsprakande kalasfika

Idag hade vi ett lite försenat kalas för Belle och barnens kusin Emma som båda fyllt år i augusti. De kunde tyvärr inte komma på Belles kalas, sen har sjukdomar och annat skjutit upp våra planer hela tiden. Men nu fick vi äntligen till det, och vi ordnade tårtkalas hemma hos oss efter förskolan.

Emma hade önskat sig en tårta utan grädde, så då körde jag på smörkräm istället. Superkul att spritsa med, jättesvårt att spatla över tårtan med, men det blev ändå ett kul resultat.

Jag tappade möjligen kontrollen när jag bestämde mig för att använda regnbågens alla färger både utanpå och inuti, men födelsedagstjejerna var nöjda och det är ju det som räknas ♡

 

Om man fyller år måste man ha födelsedagshatten på sig. Tur att vi har en i rosa och en i blå ♡

 

Att bli serverad en färgsprakande kalastårta på en torsdag är ju aldrig fel 😉 Den var dock lite övertung på vissa ställen pga gigantiska smörkrämsblommor, så den hann falla sönder lite på ett ställe redan innan jag kom fram till bordet… oops.

 

Belle blev lite blyg när vi började sjunga för henne och Emma. Hon tycker inte riktigt om att få uppmärksamhet sådär när det är “påtvingat”, men slappnade av när sången var slut ♡

 

Det väntade en överraskning inuti tårtan, så den första biten som skars övervakades noggrant av samtliga 😉

 

Den var nämligen fylld med godis ♡

 

Bobbi festade loss på majskrokar, ringar och jordgubbar/blåbär i sin bitmojäng.

 

Sen var det dags för presentöppning!

 

Emma fick två paket av oss. Först två små pins med bilder på henne och Kelly och Belle, sen ett “presentkort” på att jag ska ta med henne ut på höstshopping/lunch/tjejdag nästnästa helg.

Belle fick en jätterolig vattenrutschkana från Playmobile som hon ville prova på en gång sen under kvällsbadet. Sen hade Linnéa varit över och lämnat ett försenat födelsedagspaket utanför dörren just idag passande nog. Så hon fick öppna det också, det var ett helt nytt set med pennor, kritor, målarfärg osv. En målarbok med Frost, och ett guldigt prinsessdiadem. Hon var mer än nöjd!

 

Kelly erbjöd sig så snällt att hjälpa till med paketöppningen…

 

De stannade bara en kort stund, lagom för kalasfika, presentöppning och lite lek, sen skulle de iväg på annat och vi styrde om till middag och sen kvällsbad.

När alla var badade, insmorda, fått håret borstat och på med pyjamas så ville tjejerna sitta och rita lite med Belles nya presenter. Mysigt avslut på denna dag ♡

 

Imorgon är det fredag och tjejerna är lediga från förskolan. Då ska vi shoppa skor och fylla på med strumpor och trosor, vantar och mössor och lite annat smått och gott. Idag var det ju riktigt kallt, och jag hade tur som hittade ett varsitt par vantar imorse innan vi gick. De går ju åt som smör i solsken på förskolan, så där måste vi bunkra upp!

Hoppas ni har en mysig torsdag och får en trevlig helg! ♡

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats