Tessie-san

Dokumentation till blogg och Instagram

Idag på förmiddagen hade vi lite fotosession hemma. Förutom min dagliga dokumentation till bloggen/Instagram och vår privata samling så håller jag på med ett litet projekt med bilder på Kelly. Ska absolut visa er när det är klart, men det kommer dröja innan det är helt komplett.

Tycker det är så himla kul med foto och hela den här sociala media-världen som vi lever i. Klart att det lätt kan bli för mycket ibland och det här med att leva i nuet har ju verkligen blivit ett aktuellt ämne, men jag vet inte. Jag tycker ändå att jag är väldigt närvarande i nuet, även om jag tar mycket bilder och dokumenterar det mesta kul vi gör. Dessutom är det väldigt roligt att se tillbaka på exempelvis bloggen och läsa flera år senare vad vi gjorde och hur det kändes osv. Jag glömmer lätt bort saker och har ett minne som en guldfisk – men har betydligt lättare för att komma ihåg/sätta tid och plats på saker vi gjort tack vare att jag dokumenterat det i bloggen. Jag kan tänka tillbaka på ett årtal och då minnas mer om en viss period för att jag tänker tillbaka på ett visst inlägg jag skrivit och därmed öppnas den delen av minnesbanken upp.

Jag är ändå noga med att aldrig bli för privat på bloggen. Personlig är jag gärna, det gillar jag själv när andra bloggare är, men att skilja på personlig och privat är ändå viktigt för mig. Jag lägger aldrig ut bilder på Kelly utan kläder eller endast i blöja, det är för privat. Gillar heller inte att “lämna ut” när hon är sjuk eller sover – det är också privat. Det är klart att det är en balansgång med vad man väljer att dela med sig av, men jag försöker tänka på hur hon kommer tycka och tänka om bloggen när hon blir större. Jag väljer därför att lägga ut och skriva om saker som jag tror hon kommer tycka är roligt att läsa om och ta del av “hur mamma kände”, “vad vi hittade på”, “vilka framsteg hon gjorde och när” osv. Jag tror och hoppas att det kommer vara en riktig skatt för henne när hon blir äldre.

 

Här har vi min lilla Ros idag. Med vita sommarkläder och blommor i sitt hår ♡

ACB7001F-A777-4EFC-845C-93367BC2F344

 

Resten av dagen har vi tagit det piano. Fixat lite med tvätten och plockat. Varit ute på uteplatsen och hängt i solen, Kelly fick hjälpa mig att vattna alla blommorna.

Gick ut på en promenad för att röra på oss lite. Härligt med soliga dagar och inga direkta måsten.

IMG_8986

 

Min glada solros och jag ♡

IMG_8992IMG_8993

 

Nu på kvällen gick vi ut på en kvällspromenad efter middagen tillsammans med pappa. Vi gick och hämtade ut två paket och tog lite genvägar/omvägar på promenadstråk vi inte gått på tidigare. Vi kom på att vi snart bott här i huset i två år (i november) och vi har fortfarande mycket av området att utforska, men jag tycker vi är på riktigt god väg med alla promenader vi gör.

Vi ville inte att Gosan skulle somna i vagnen, så när hon började gäspa och ögonlocken började kännas tunga så tjoade och tjimmade vi högt så hon skulle komma på andra tankar, haha. Väl hemma igen dröjde det inte många minuters lek på mattan innan hon började visa att hon var trött nog att gå och lägga sig. Vi brukar alltid natta vid 19-tiden på kvällarna och det känns som att den rutinen börjar sitta rätt så bra för henne, för hon är alltid lagom trött vid den tiden. Nu sover hon som en liten nyponros och vi vuxna ska mysa till det med första avsnittet av sista säsongen av GoT, har ni tittat än?

IMG_9002IMG_9003

 

Imorgon väntar min andra dos av TBE-vaccinet och jag är beredd på en öm arm. Kändes som att jag gick med ett stort blått blåmärke i minst 2-3 dagar sist, men det är det ju verkligen värt.

Godnatt på er så länge, vi hörs mer imorgon! ♡

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats