Tessie-san

Dagen innan ett kalas

Hej kompisar, hur har ni det?

Black Friday idag, har ni fyndat något eller försöker ni hålla er borta från köphetsen? Jag har faktiskt köpt de sista julklapparna till barnen nu, så det känns skönt. Kände inte att jag blev lockad att “köpa mer än vad jag var ute efter” trots rean. Vi hade bestämt redan innan lite vad vi skulle köpa, så det var bara trevligt när vissa av de grejerna hade bättre pris än innan.

Annars har den här fredagen gått i förberedelsens tecken. Farfar kom hit på förmiddagen för att hjälpa till med barnen, så jag fick två armar fria och kunde fixa med det sista inför Kellys kalas imorgon. Jag gillar ju verkligen att anordna kalas och jag förbereder, beställer och fixar ofta i flera veckor (ibland månader) innan. När det väl är dags känns det skönt att jag redan gjort det mesta i förväg och nu är det bara slutfixet kvar.

Vi har nu gjort färdigt alla bakverk, dekorerat hela mellanvåningen i Pippi-tema med rosa/gula dekorationer, förlängt bordet och plockat upp alla extrastolar. Fiskdammspåsarna + fiskespöet står redo, Pippi på de sju haven-filmen är laddat nere i biorummet/lekrummet och Kellys Pippi-kläder som hon ska ha på sig hänger på galgen i hennes rum. Imorgon ska vi bara göra klart tårtorna, fixa fruktfatet och duka – sen är vi redo för gästerna! Vi valde att ha ett lite mindre kalas den här gången (jämfört med hennes 1-årsdag) och satsat mer på ett “barnkalas” för de barn hon träffar mest och som hon brukar gå på kalas hos, sen närmaste släkt och vänner som står henne nära. Tror det kommer bli toppen!

 

Idag fick hon öppna lite presenter hon fått från några som tyvärr inte kunde komma på kalaset. Den här superglittriga kompisen fick hon av kusin Noah, hennes gudfar/fadder Rickard och Emma. Det är en stor gosenalle med vändbara paljetter, som snabbt blev en favorit här hemma! Tack så mycket!

 

Belle kände ingen stress och somnade i en skön sovställning på farfars mage 😉

 

Hon fick även öppna ett paket från farmor och farfar – det var ett bakset som tillhör leksaksköket hon ska få av dem i födelsedagspresent. De valde ut det i samråd med mig och jag har stora planer för det köket – det ska gå igenom en liten förvandling med färg och dekorplast innan vi bygger ihop det bara, så hon ska få köket när det är färdigfixat – kommer bli så bra!

Hon fick dessutom öppna paket från Granny Gunvor (hennes pappas farmor) idag. Det var en gående (och jamande) katt – en sådan vi såg på Toys r Us häromhelgen, som hon blev så förtjust i! Kelly tackar så mycket! Den har minst sagt hållit igång hela dagen den lilla katten. Tror jag kommer drömma om dess ständiga jamande inatt… 😉

Katten blev minsann bjuden på glass!

 

Näe, nu är det dags för oss att sova om vi ska orka med morgondagen. Vi kommer ha ca 14 barn och lika många vuxna att entertaina imorgon – wish us luck!

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats