Tessie-san

BVC, stabil tjej och tårtor

Igår var det dags för 2-månadersbesöket på BVC för Belle. Hon blir ju redan 2 månader imorgon, kan ni tänka er?

På detta besöket går man igenom vägning, mätning, kontroll av svarsleenden och svarsljud, samt styrka av nacke. Hon växer ju på riktigt bra om vi säger så, och rockar just nu stadiga 6310 gram. Vi har alltid skojat om att hon “snart går om Kelly”, men om hon fortsätter i den här takten så kommer hon faktiskt göra det inom kort. Kelly är ju en nätt liten tjej och Belle gottar på sig, tänk så olika det kan vara – även om det är samma föräldrar, inte långt emellan graviditeterna och de är av samma kön. Jag gick dessutom upp nästan dubbelt så mycket med Kelly under graviditeten, så det är inte där det ligger heller.
Det är hursomhelst ingenting vi oroar oss för, tvärtom känns det väldigt skönt att slippa fundera på om hon får tillräckligt i sig. Glad för varenda litet gram hon går upp ♡ Längden hänger också med i samma takt, så hon följer alla sina kurvor väldigt fint.

Svarsleende och svarsljud kunde vi bocka av redan innan vi kom in i rummet. Hon är väldigt social och gillar att snicksnacka när hon är på det humöret 😉 Även styrkan i nacken har varit väldigt stabil i stort sett sen hon föddes. Hon är riktigt stark i benen också och vill gärna “stå själv” när man har henne i knät.

Så check, check, check på alla kontroller idag. Det firade vi med den första dosen av Rotavaccinet, hurra!

 

 

Förutom besök på BVC och vaccination, hann jag med att baka två tårtbottnar till Kellys 2-årskalas. Nu fyller inte hon år förrän om en månad, men tiden rusar iväg (speciellt nu när vi har två barn) och rätt vad det är så är det dags och jag vill inte stå där med svetten i pannan kvällen innan och stressa ihop allting. Så jag planerar att baka lite pö om pö och frysa in det som går, sen plockar jag fram det för dekorering innan det är dags.

I år är det Pippi-kalas som gäller och förutom bakverk och fruktfat så tänkte vi bjuda på tårta. En 2-tårta och en rund vanlig blir det. Har inte bestämd mig kring fyllningen än, men det blir nog något med jordgubbar.
Det ska bli så mysigt att få styra kalas igen, det bästa jag vet!

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats