Tessie-san

Bröstpumparnas bröstpump

God förmiddag!

Tjejerna är nere i lekrummet med pappa, Harley tittar på Dr McStuffins här bredvid mig och Oliver har precis ammat och somnade nu. Så jag fick någon minut över till att kika in här och säga hej till er.

Vi ska snart gå iväg till BVC, Oliver och jag. Vi ska kika på vikten igen. Sist vi var där förra veckan så hade han ännu inte gått upp till sin födelsevikt som man ju så gärna vill, så vi bokade in en till tid för att se så det går åt rätt håll. Jag känner mig fortfarande inte orolig över vikten. Han äter mycket och ofta, klunkar stora klunkar och det rinner ner för hans mun. Mjölk finns det gott om. Han bajsar hur många blöjor som helst om dagen, så magen fungerar bra den med. Det skulle såklart kännas bra om man fick se det på vågen också, men jag är övertygad om att det kommer.

Minns ni att jag pratade om den där superbra bröstpumpen jag önskade mig? Barnens farmor gav mig en sån. Så himla snällt!
Den funkar helt otroligt bra och är så smidig. Man bara sätter den på plats, knäpper fast amningsbh:n över och trycker på start – så kör den helt av sig själv. Inga sladdar, man behöver inte hålla i, ingenting. Jag får två armar fria till att göra vad som helst. Jag har även ammat Oliver på ena bröstet samtidigt som jag pumpat ur det andra. Supersmidigt.

Nu imorse kom vi ur fas lite och jag hade mest ammat från ena bröstet, när jag sedan kände att det andra började bli pangfullt så sov han och ville inte alls äta. Då pumpade jag ur istället. Så håller jag mjölkproduktionen igång jämnt på båda sidorna. Vi har ännu inte gett honom någon flaska, med varesig ersättning eller urpumpad bröstmjölk, utan jag har hällt ut och gjort rent behållaren direkt efteråt.

 

Såhär ser det ut när den sitter på plats. Som ni ser kan man dölja den helt om man vill, det är bara att dra upp linnet lite mer isåfall.

Den känner och stänger av sig själv när behållaren är full, så det behöver man inte heller ha koll på.

 

Verkligen ett tips! Det är lätt den smidigaste bröstpumpen jag haft under alla mina fyra omgångar med amning.

Ni är en del som undrat om Oliver har fått något andranamn – och det har han. Jag tänkte att jag skulle skriva ett eget inlägg om det här med hans namn, för det är en lite rolig historia. Oliver var egentligen inte alls det namnet vi hade valt innan han kom. Och han ”hette något helt annat” i en hel dag till innan han fick namnet Oliver.

Ska se om jag hinner skriva och få upp det lite senare idag. Kram kram

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats