Tessie-san

Belle 8 månader

“Tiden går så fort när man har barn”

Den har man ju hört förut, men det är så himla sant. Jag har så svårt att ta in hur fort tiden verkligen går?
För 3 dagar sedan blev min gosegullebusboll-Belle hela 8 månader! ♡

– För bara två veckor sedan tog hon sina första krypsteg och nu fullkomligt flyger hon fram över golvet.

– Igår hävde hon sig upp från krypandes upp på fötter mot både sängen och soffan – idag fortsatte hon med tv-bänken och puffen som hon inte gjort något annat. Hon är totalt orädd och är väldigt fast besluten om att ta sig upp.

– Med hjälp av våra händer så GÅR HON med bestämda steg. Väldigt vingligt och inte med någon som helst balans, men hon är väldigt envis och vill verkligen framåt. Rickard tror att hon kommer gå själv innan hon blir 10 månader. Jag skrattade först bara när han sa det, men nu tror jag inte att det är helt omöjligt.

– Hon “pratar” väldigt mycket nu och hennes första klockrena ord blev “mamma” ♡ (Näää, men jag är inte det miiinsta mallig över det…) Annars brukar hon köra på “gaga” och “kacka”, men det dröjer nog inte länge innan hon hittar sitt P och det blir “pappa” ♡

– Hon gillar gröt, men är inte så förtjust i välling.

– Storasyster Kelly är hennes stora idol och hon är som gladast när Kelly kommer och leker eller busar med henne.

– Nu när hon är betydligt mer rörlig och kommer åt saker bättre, märker vi också hur mycket mer “grabba-tag-i-saker”-ig hon är jämfört med hur Kelly var.
Kelly var lite mer försiktig när det gällde det, men Belle sliter utan problem upp lådorna i köket och river tag i det första bästa hon ser. Hon är väldigt stark och får hon chansen så rycker hon tag i håret på en och drar snabbt som ögat det till sig (j*vlar vad ont det gör!)

– Hon gillar att dansa och har en speciell stil där hon nästan headbangar med huvudet framåt och upp och ner. Ser väldigt kul ut!

– Hon är väldigt kramig och gosig, vill gärna vara nära. Hon är otroligt kärleksfull och smälter isberg med sitt leende. Hon är dock väldigt sparsam med leendet när det gäller andra än oss fortfarande. Blir väldigt ledsen om jag “plötsligt lämnar rummet”, hon är ju inne i den stora 8-månadersfasen nu där de flesta barn känner en otrygghet/extra behov av närhet, så det kanske inte är så konstigt.

– Vi är precis mitt uppe i en “sluta med flaska på natten”-period pga att hon sover så bökigt. Vi hoppas på att när hon väl vant sig av att äta på natten (vilket hon ju inte behöver längre, näringsmässigt) så kommer också nattbökigheterna lugna ner sig.

– Hon har nu 4 tänder. 2 i underkäken och 2 i överkäken. De i överkäken har inte kommit upp helt än, men syns väl när hon ler stort.

– Vi använder slut på ett par sista vändor i storlek 74 i kläder, men har redan börjat med storlek 80. Snart finns det inte mycket plagg att ärva av storasyster, för snart är Belle ikapp henne.

 

Hon är verkligen allas vår solstråle och hela familjen är så förälskade i henne. Ibland får hon sig en knuff eller nyp i kinden av Kelly nu när hon blivit stor och stadig nog att ta Kellys leksaker, men annars så avgudar de varandra.

De där gosiga kinderna kan man aldrig få nog av att pussa på, jag lovar! ♡♡♡

 

 

Det kom en nyfiken liten storasyster som också ville vara med på ett hörn 😉

 

♡♡

 

Älskade dotter, du skulle bara veta hur mycket jag älskar dig! Du gör mig så mallig och jag är så otroligt tacksam att just du kom till oss, så jag fick bli din mamma ♡

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats