Tessie-san

Barnens egna glasskiosk

Vi har tänkt bygga ut vår altan sen vi flyttade in i huset, men det har inte blivit av. Nu när världen vändes upp-och-ner iom Corona så kände vi att det var ett perfekt tillfälle att ta tag i den saken. Eftersom vi inte kommer resa iväg vare sig inom Sverige eller utomlands i sommar så kommer vi därmed spendera mycket tid på vår uteplats istället. Då kändes det faktiskt riktigt bra att kunna investera i den istället för någon resa.

När altanen stod klar hade vi fortfarande lite virke kvar och vi funderade på om det var något vi kunde använda det till, eller om vi skulle skänka det till föreningen/åka till återvinningen med det… Det var då jag kom på den briljanta idén att vi kunde bygga en liten glasskiosk till barnen!

Jag googlade upp lite lätta diy-exempel och kände väl att det inte kan vara såå svårt? Dock är varken JP eller jag särskilt händiga, men det värsta som kunde hända var att det inte blev något bra och då kunde vi ju bara ta sönder den igen och ge bort virket istället.

Så vi satte igång. Vi gjorde en ritning och sågade till alla brädor i rätt mått, sen satte vi igång. JP var den som sågade, mätte, och skruvade ihop. Jag hjälpte till med hur den skulle se ut, sen målade jag och tillslut inredde den.

 

WOW, så nöjda vi blev – och ni skulle se Kelly och Belles min när de sprang ut och fick se det färdiga resultatet! ♡

 

Jag målade den i en ljus mintgrön färg och hängde upp en färgglad belysning med solcellslampor. En färgglad vimpel gjorde verkligen susen.

Sen la vi en “gräsmatta” därinne som räckte en bit utanför också, för att undvika att de skulle stå och stampa i en lervälling efter ett tag. Glasskiosken ligger längst ner i backen och det kan bli rätt fuktigt där i skuggan, så det blir härligare att stå på en matta än i lerblandat gräs.

Sen hämtade jag upp alla glassar, bakelser och tårtor jag kunde hitta från lekrummet och upp med två tavlor vi haft därnere på väggen intill deras leksakskök. Det står “Kellys Café” på den ena, men det är såklart alla barnens café/glasskiosk – tur att de inte kan läsa än 😉

 

Glada tjejer som genast ville in och leka!
Nästa sommar är Harley stor nog att sälja glass och tårtbitar han också ♡

 

Så superkul att det blev såhär bra ändå. Nu vill vi nästan hitta på fler projekt att bygga ihop 😉

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats