Tessie-san

Bara 20 dagar kvar

Nu är det inte många fredagar kvar som jag kan säga “…och då går vi in i en ny vecka”, kan ni tänka er va?
Vecka 38 (37+0) är nu här!
Det är ju fortfarande olidligt varmt om dagarna (såg att nästa vecka ser ut att bli minst lika varm), och jag håller tummarna för att Mini känner av att det inte riktigt är läge att bjuda på förlossningsfest så länge temperaturen överstiger 30 grader som den gör nu. Nätterna är helt okej, det är först då man kan andas, men på dagtid är det väldigt tungt att vara såhär gravid.

Tänk, när vi väntade Kelly (bf med henne var 14 november 2016 – hon kom 22 november 2016) så snöade det så fruktansvärt mycket veckorna innan och vi var i stort sett insnöade hemma. Det var en meter snö utanför dörren och vi hade inte hunnit byta från sommardäck på bilen – då hade jag lite panik faktiskt. Var väldigt rädd att värkarna skulle sätta igång precis under de värsta snödygnen och att vi skulle ha svårt att ta oss till BB. Minns att folk fastnade med sina bilar pga snön och fick lämna dem vid vägen. Tänk vilken mardröm att fastna i en snödriva på väg mot förlossningen!

Nu är det lite samma panik jag känner. Tänk om värkarna sätter igång mitt i denna värmebölja när man har noll krafter till att ens röra sig. Hoppas vi har lika tur med att det sätter igång när “extremvädret” lagt sig lite 😉

 

Nååå, såhär står det iallafall om vecka 38 i min gravidapp:

“Barnet är nu cirka 48 cm långt, och väger cirka 3 kg i början av veckan och 3,17 kg vid veckans slut. Graviditeten beräknas nu som fullgången. Barnet ökar snabbt i vikt och alla inre organ är färdigbildade.”

Wow, tänk att vi snart är i mål! Nu är Mini färdigbakad och bara inväntar rätt tillfälle att starta i gång förlossningen. Jag börjar känna mig redo för det jag med! Nu gäller det bara att ladda ♡

 

Hur mår jag?
Förutom att jag är helt slut pga värmen så mår jag bra. Foglossningen är fortfarande hanterbar – vilken skillnad från förra graviditeten! Känner mest av det om jag råkat ta en för lång/snabb promenad och mest när jag vänder på mig på natten.
Är väldigt trött överlag och får vila flera gånger om dagen för att orka. JP är väldigt omhändertagande och gör det mesta för att underlätta för mig.

Hur mår magen?
OJ, vad det sparkar och har sig nu. Det är så starka och tydliga rörelser att det inte är klokt. Kände inte alls detta i samma grad under min första graviditet, det är så häftigt att få uppleva att det kan vara så olika. Känner av det här typiska blixtrandet/plötsliga stickandet nedåt nu i samband med stora rörelser i magen. Känns som det laddas rejält därinne också – åh, snart ses vi! ♡

Cravings?
Chokladen på kvällen och vattenmelon hela dagarna. Skulle inte klara den här varma sommaren utan svalkande krispig vattenmelon!

Såhär ser vi alltså ut, magen och jag. Bilderna är tagna för två dagar sen (37 (36+5))

 

Kommer sakna magen rätt mycket när den här graviditeten är över. Minns att jag klappade på magen ett bra tag efter att Kelly hade kommit ut förra gången, haha.

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats