Tessie-san

5-månaderskontroll och vaccin

Harley min lilla älskling.

Idag var vi på 5-månaderskontrollen på BVC och det var dags att väga och mäta – och ta två sprutor. Det är klart att det inte är jättetrevligt med dessa sprutor, och när det behövs tas två vid samma tillfälle brukar jag alltid boka in så det finns två sköterskor på plats så de kan ta en varsin spruta i vardera lår samtidigt. Så slipper han gå igenom det onda två gånger.

Det kom ett högt skrik och stora krokodiltårar, men sen gick det snabbt över. Vaccinationer från basprogrammet är otroligt viktiga – inte bara för mina egna barn, men också för att skydda de som av olika anledningar inte kan ta vaccinet. Det är inte riktigt “alla får göra som man själv vill”-principen när det gäller dessa vaccinationer eftersom att strunta i vaccin påverkar betydligt fler än en själv. Tycker det är väldigt tråkigt och skrämmande att det finns de som vägrar vaccinera sina barn pga rädsla och okunskap.

När det gäller hans vikt och längd så fortsätter det spurta upp på kurvan. Speciellt vikten. Han hade gått upp 1 kg på 1 månad och tjongar nu in på stadiga 8.9 kg.

Kurvan verkar inte lugna ner sig och det ser heller inte ut som att han “lagt sig” där han kommer hålla till ännu… men det brukar mattas av i den här åldern. Då han blir mer och mer rörlig + att vi kommer börja mer med annan mat nu och det brukar göra att vikten lugnar ner sig lite. Det blir inte mycket amning längre, utan det är främst ersättning han får nu. Sen har han fått börja smaka på lite mosad mat och puréer, men har inte visat så stort intresse för det än, det kommer nog.

Han har 74 i klädstorlek vilket motsvarar 6-9 månader och han blir 5 månader nästa vecka 😉

Annars är han väldigt stark, stadig och stabil. Han vill gärna stå upp med hjälp av våra händer och han går (!!!) i sin gåstol. Jag blev helt paff igår när jag satte ner honom i den och gick till köket för att hälla upp ett glas vatten, sekunden efter var han helt plötsligt bakom mig… jag fattade ingenting? “Har du gått hit själv, din galning?” ♡

Han skrattar och tjuter höga glädjetjut titt som tätt. En riktig pratkvarn 😉 Han tar tag i saker och ibland (ganska ofta) råkar han drämma till sig själv i huvudet med en skallra/leksak han håller i.

Har fått för sig att han inte vill somna på kvällen utan är pigg som en mört till 22.00, men sen sover han ändå rätt bra resten av natten och vaknar till för att äta 1-2 gånger vid 01 och 04 nånting.

 

Mestadels är det en riktig solstråle vi har och han är fortfarande hela familjens lilla godisbåt. Pussar och gos är det bästa han vet, och det överöser vi alla honom med hela dagarna ♡

 

 

Min älskade son, du gör mig så lycklig!

Jag älskar dig mer är det finns stjärnor på himlen och jag är så glad att det var just du som kom till mig ♡

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Penny

  Älskar att läsa om er lilla pojke! Vår vägde på sin 5mån koll för 2veckor sedan 7,4 och va 67 lång, äter mest bara pure & gröt nu…. hela portioner å gärna mer haha… sen flaskor utöver det.. drar att 5 nästa paket i Libero blöjor. Er pojke verkar så go och stor alla tycker vår är stor men han verkar ju liten i jämförelse med er, inte för man ska jämföra bara tycker det är så intressant. Vår lilla knodd älskar sin gåstol också kommer upp och kan se sina stora systrar springa runt. Dock har han inte gått i den än utan vi har den på “gung funktionen kanske ska se om han kan ta några steg i den nu. Hur stora flaskor äter er kille och hur lång va han?

  1. tessiesan

   Penny- Vad roligt att höra! Ja, han är en stor pojke han 🥰 Så lustigt hur olika det kan vara.

   Jaså? Hela portioner med puré och gröt redan? Minns att Belle också började äta väldigt tidigt så fort vi började prova med annat än mjölk, men Harley har inte riktigt förstått tjusningen med det än 😆

   Brukar göra 180-flaskor till honom, ibland vill han ha mer och då får han såklart det – ibland dricker han bara halva, så det är så olika. Räknar heller inte hur många han får, utan går efter när han är hungrig bara.

   Tror han var 65 cm lång nu, men han var inte så nöjd på mätbordet så både sköterskan och jag trodde att det kanske blev lite felmätt den här gången.

   Stor kram till dig!

   1. Penny

    Ja hela portioner å burkar med purer klämmer han i sig å arg blir han om jag inte ger tills han blir mätt. Tog upp med bvc för va osäker å hon sa kör på om han inte får ont i magen och det får han inte så… men jag envisar med lite flaska efter för tycker att han ska få i sig den näringen oxå är dock är den inte alls populär längre… förutom på morgonen & kvällen då tar han en hel 180ml.

stats