Tessie-san

3-månadersvaccin och kanelbullar

Godkväll kompisar, hur mår ni?

Imorse efter att vi lämnat av Kelly på förskolan så hade vi tid för Belle på BVC. Det var dags för 3-månaderskontrollen och vaccination. Hon fick andra dosen av Rotavaccinet (i drickform), samt en spruta med vaccin mot difteri, stelkramp, kikhosta, polio och Hib, och en spruta med vaccin mot pneumokocker. Det var hennes allra första sprutor och hon var så duktig så, även om det gjorde ont.

Eftersom det var två sprutor frågade jag ifall en till sköterska kunde komma in, så de kunde tas i vardera lår samtidigt och det skulle gå snabbare, men tyvärr var den andra sköterskan upptagen på annat håll, så det gick inte. Men Belle var jätteduktig! Hon satt i mitt knä, så jag såg inte hennes ansiktsuttryck, men jag kände hur hon spände till och sedan kom det förtvivlade gråten. Men hon lugnade ner sig ganska snabbt ändå efter lite extra kramar och kärlek.

Jag minns att Kelly somnade på en gång efter hennes första sprutor och sen sov hon nästan resten av den dagen – helt slut. Belle somnade också så fort hon kom upp i BabyBjörnen och vi klev utanför BVC, men sen har hon varit pigg och glad resten av dagen. Hon har inte fått någon feber än, men blev väldigt trött nu på kvällen och somnade på min arm under middagen. Älsklingen!

Att vaccinera sina barn är en självklarhet tycker jag. Det skyddar inte bara sitt egna barn från hemska sjukdomar, utan skyddar även de som inte kan vaccinera sig.

Flera av sjukdomarna som barn erbjuds vaccin mot är ovanliga i Sverige i dag, mycket tack vare vaccinationsprogrammet. Sjukdomarna är däremot vanliga i flera andra länder. De skulle snabbt kunna spridas på nytt och leda till epidemier om man slutar vaccinera mot dem. Sjukdomarna kan orsaka både skador och dödsfall hos dem som blir sjuka. Varje år sker flera utbrott av både mässling och röda hund i Europa därför att människor inte är vaccinerade. Det händer även i Sverige.

I Sverige är barnadödligheten låg och det är ovanligt att barn blir allvarligt sjuka och får skador som inte försvinner. Vaccinationerna är en förklaring till det.

 

En trött Bellis efter sina första sprutor ♡

 

Idag var det verkligen kyligt i luften. Vintern kom och sa hej!
Vi pälsade på oss rejält, men kände ändå kylan bita tag i kinderna. Det är bara att förbereda sig på “vargavintern” de varnar om 😉

 

När vi kom hem från föris hade det redan börjat bli mörkt ute. Har glömt hur fort solen går ner nu, det blir ju “kväll” redan vid 15.00…
Jag hade iallafall förberett lite bullbak, så när Kelly kom hem var det bara det roliga kvar – att pensla på med ägg och sedan strö på pärlsocker och mandel. Det tycker hon är jätteroligt! När jag frågade om hon ville baka bullar med mig tittade hon storögt, ropade: Jaaaa! och så sprang hon till lådan där hennes förkläde ligger i ♡

 

Kelly fyller ju 2 år på torsdag och på lördag ska hon ha kalas, så nu fixar vi det sista inför det.
De mesta har vi redan förberett och det ligger i frysen, så snart är det dags att ta ut dem och dekorera det sista med frosting och strössel. Tårtorna gör vi samma dag som kalaset.

 

När bullarna hade åkt skjuts in i ugnen så var det fritt fram för lek och kladd.
Kelly ville både smaka och smeta in händerna i ägg…

 

Nä hörrni, nu är det dags att sova. Mina ögon går i kors och jag behöver verkligen all sömn jag kan få.

Hoppas ni haft en fin måndag! Puss ♡

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats