Tessie-san

3-årskontroll

Igår var det dags för Kellys 3-årskontroll på BVC.
Vi hade fått gå in på nätet och svara på lite frågor inför vårt möte, mest för att de ska kunna anpassa vårt möte så bra som möjligt om det skulle vara några extra funderingar man hade.

Jag hade pratat med Kelly om vad vi skulle göra där och hon tyckte det verkade spännande att visa vad hon kan.

Hon fick börja med att lägga ett pussel med olika djur, så fick hon berätta vilka djur hon såg och hur de lät.
Efter det fick hon titta på lite bilder på papperskort och se om hon kunde namnet på alla – det kunde hon. Det var bilder på exempelvis en kopp, en potta, en boll och ett äpple. Hon fortsatte prata om varje bild också, att “koppen har man i köket”, “bollen kan man sparka” och “äpplet smakade gott”.

Så vägde och mätte vi henne – och hon följer sin kurva jättefint. Hon har följt sin egna kurva jättebra sedan 1,5 år och det känns så skönt. Vi har ju haft en liten oro över det eftersom hon är ganska liten, både på längden och med vikten, men nu har vi bestämt oss för att släppa det helt. Hon följer sin kurva jättefint och det finns ingen anledning till oro. Vi alla ser olika ut och hon är alldeles perfekt som hon är ♡

Under tiden jag och vår BVC-sköterska pratade lite hade hon ställt fram en korg med tekanna, koppar och leksaksfika – för att se om Kelly tar för sig och börjar leka med sakerna med fantasi – och det gjorde hon verkligen. Hon älskar ju att ha teparty och bjöd oss båda på nybryggt te (som var varmt, så vi måste blåsa innan) och på mumsig päron- och apelsinpaj.

Sen var det inte så mycket mer den här gången. Allt gick jättebra och hon berättade stolt att då skulle vi minsann gå och handla ett Kinderägg åt henne 😉 Så det gjorde vi, klart man måste hålla vad man lovar 😉

 

Min duktiga tjej. Jag är så stolt över dig! Över allt du kan, allt du gör och allt du är ♡

 

 

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats