Tessie-san

+/-

Harley kom inte till ro på hela natten och ville bara ligga i min famn, vilket resulterade att jag satt upp hela natten och fick inte många timmars sömn. Kände mig väldigt stel och trött i kroppen imorse.

+ Både Kelly och Belle sov länge den här morgonen, och när de vaknade gick JP upp med alla tre barnen så fick jag sova fram till 9.00. Väldigt skönt!

 

Har fått så otroligt torra händer och fötter? Antar att det beror på kylan och att jag ammar? Känner mig väldigt uttorkad överlag, är dålig på att dricka tillräckligt med vatten och måste bli bättre på det.

+ Många får ju fin lyster i håret när de är gravida och efter förlossningen blir det tunnt och tråkigt, men jag som inte alls har något fylligt eller glansigt hår från början är ändå nöjd med vad gravidhormonerna gjort med det. Förutom att jag behöver färga utväxten är jag väldigt nöjd med håret just nu.

 

Jag har mycket sämre tålamod nu jämfört med för några år sedan (Läs: för ett par barn sedan…) Trodde och hoppades att det mest berodde på att jag varit gravid och trött och hade ont från foglossningen, men nu efter förlossningen är det likadant. Känns som att jag kan gå från noll till hundra på jag-tappar-det-skalan och jag höjer rösten mer än jag skulle vilja. Det dåliga samvetet kommer därmed som ett brev på posten.

+ Trots sämre tålamod och trötthet, tycker jag ändå att jag är en riktigt påhittig och rolig mamma till mina barn. Jag pysslar, leker och bakar – och gör alltid det där lilla extra för att de ska tycka saker är kul och att de ska känna sig uppskattade. Måste faktiskt ge mig själv en klapp på axeln för det.

 

Det är lite tråkigt att tjejerna inte varit på förskolan på så länge. Kelly framförallt saknar sina kompisar och allt skoj de gör där om dagarna.

+ Det har varit väldigt mysigt att ha dem hemma den här tiden. Vi gillar ju att vara med varandra hela familjen, och även om det varit lite sisådär med sjukstuga så har det varit jättekul att få umgås alla dygnets timmar.

 

Detta eviga plockande hemma? Det känns som att det är det enda jag gör? Plockar och plockar, sopar och dammsuger. Ändå känns det aldrig riktigt rent och så fort man är färdig i ett rum och går in i ett annat är det minst lika mycket där. Att städa huset med barn är som att skopa tillbaka vågorna som kommer in på stranden. En never ending story.

+ Har äntligen rensat och sorterat allas garderober nu. Det blev flera sopsäckar som nu ska iväg till Frälsningsarmen.
Även badrumsskåpen (som varit överfulla i år) är rensade, rengjorda och sorterade. Bortsett från att jag nu insett att jag har pinsamt få krämer, endast en ögonskuggepalett, en concealer och en ögonbrynspenna i sminkväg (Jessan, svimma inte nu), så är det en oerhört befriande känsla att få det rensat!

 

Jag saknar mina tjejkompisar något fruktansvärt. Det var så himla länge sedan jag var ute på middag eller aw med någon av mina kompisar och jag saknar verkligen att få vara bara mig och sitta och snacka strunt över ett glas vin.

+ Har bokat in en lunch/middag med Molly i maj (haha, bra framförhållning på oss) och hoppas verkligen att det blir av med tanke på dessa Corona-tider. Har även en konsert inbokad med Jessan i början på juni (blev framflyttad pga rådande situation) och det längtar jag efter så jag spricker!

 

Är så otroligt sötsugen att jag inte vet vad jag ska ta mig till. Har lyckats tömma alla gotteförråd i både skafferi och frys…?

+ JP sa precis att han kan göra chokladbollar tillsammans med tjejerna!

 

 

 

Mina tre godisar är iallafall + hela veckan lång ♡

 

Tänk vad lite sol och frisk luft kan göra för humöret.
Var irriterad i hela kroppen när jag vaknade pga så dålig sömn, men efter att vi fått på oss kläderna och gått ut så kände jag direkt hur humöret vände till det bättre efter bara ett par minuter.

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats