Tessie-san

Fettisdagen och matlista

Igår var det fettisdagen och den firade jag på jobbet. Vi hade en utbildningsdag inbokad som jag gärna ville vara med på, så det var min “första dag tillbaka på jobbet” efter Belle kom. Men det var också den sista – innan jag börjar igen i höst.

Som alltid är det kul att träffa alla jobbarkompisarna igen (även om vi ses lite då och då ändå) och vi hade en lång och lärorik utbildningsdag tillsammans. Självklart bjöds det på riktigt goda semlor också. Det var min andra semla i år, vi fuskade ju för ett par veckor sedan och åt en tidigare – men det var helt lagom. Jag tappade hakan när en av mina kollegor skrattade och sa att hon hade ätit minst 10 stycken bara i år… wow! Ja, det är ju gott, så jag förstår henne 😉

Jag har aldrig bakat egna semlor, men det kanske man skulle testa. Får bli nästa år isåfall.

 

På tal om saker att äta, så har jag blivit sugen på att göra en “Veckans matlista” hemma. Något av det jobbigaste jag vet är att komma på vad vi ska laga till middag – och oftast sådär en halvtimme innan man ska äta. Då är det skönare att redan veta vad som ska lagas och att det är inhandlat/tinat/förberett i den mån det går.

Har aldrig riktigt gjort en bestämd matlista, men jag ser bara fördelar med det – så jag ska nog göra en riktig till nästa vecka. Skulle ni vilja ta del av den då? Kanske få lite inspiration till olika rätter. Problemet är ju ofta att man snöar in på ett par rätter som man varvar mellan, men det är både godare, roligare och bättre för kroppen att äta varierat.
Bäst är väl kanske att skriva listan på exempelvis lördag och sen handla allt man inte redan har hemma innan söndag? Hur gör ni som går efter en matlista?

Häromdagen åt vi fiskpanetter, kokt potatis, ärter/sparris och fisksås.

 

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats