Tessie-san

Planterat inför våren

Efter fikabesöket tog vi tag i det som vi skjutit på så länge nu – nämligen styra upp rabatten på framsidan. Vi har ju verkligen inte prioriterat framsidan överhuvudtaget då det ju är på baksidan som man hängt i sommar. Så ingången har inte alls sett speciellt trevlig och inbjudande ut. 
 
När vi flyttade in fanns det tre liggande enbuskar (?) planterade och resten av marken var täckt av bark. Jag gjorde ju något halvhjärtat försök där i somras med att slita upp mittenbusken (som börjat vissna) och planterade en rosaröd blomma. Vi hade dock endast jord för rhododendron kvar hemma så jag använde mig av den, vet inte om det var skälet till att den vissnade efter någon vecka eller om det inte var någon gynsam plats för den i övrigt, men sedan dess har vi bara låtit det vara. 
 
 
 
Tills idag.
 
 
 
JP började med att slita upp de kvarvarande buskarna och skyffla bort all överblivande bark. Vände på jorden och rensade bland rotsystemen därunder. Som ni ser har vi ett träd som står i mitten av rabatten och står hälften på vår sida och hälften på grannens sida, så där gick vår gräns. Samlade ihop allt “skräp” och hällde sedan i ny fräsch blomjord. Sedan planterade vi en hel drös med vårlökar och knölar längst med hela rabatten. Vi blandade tulpaner i olika färger med pärlhyacinter, krokus, snödroppar och minipåskliljor och hoppas nu på att det kommer bli en riktig färgexplosion där nästa vår.
 
Avslutade med att lägga stenarna som vi tog från området om ni minns? (La dem ovanpå träbalken som var där sedan tidigare, tanken var att ta bort den helt men den satt väldigt djupt ner i marken, så vi avvaktar lite med det). Sedan vattnade vi rikligt för att ge dem en bra start där i jorden. Har en bra känsla i magen och hoppas att det blir vackert när de får komma upp och hälsa på oss om ett par månader, håll gärna era tummar för oss!
 
 
 
 
 
 
Nu ska vi avsluta den här helgen med söndagsfilmen och massor med tända ljus. Vi har hunnit med mycket idag, så jag tror inte jag kommer vara vaken till sluttexterna, men man kan ju alltid försöka. Vi hörs mer imorgon, kompisar!
 
 
 
Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats