Tessie-san

Min första pumpa

Jag lovade ju er att jag skulle visa upp pumpan jag gjorde häromdagen. Jag har tyvärr noll ork att hålla på och fixa och pula med granriset och lyktan till verandan på framsidan idag, så det får vänta till helgen. Men ni ska ändå få se hur den blev.
 
Köpte en lagom stor pumpa på torget och försökte välja en som var så jämn som möjligt. Det var min allra första gång att karva en pumpa, så jag ville ha så bra förutsättningar som jag bara kunde. 
 
 
 
Började med att skära upp ett lock och tömde ut innehållet. Vi sparade lite av pumpakärnorna till senare tillfälle. Sedan ritade jag upp ögon och mun med en penna och när jag kände mig nöjd högg jag till med kniven. Jag använde mig utav en vanlig vass kniv och en sådandär hobbykniv som är extra tunn. Alltihop tog väl en timme kanske och jag blev faktiskt riktigt nöjd över resultatet! För att vara min allra första pumpa, så tycker jag att jag gjorde ett bra jobb. Nu saknas det bara ett värmeljus därinne och att placera den ute på en bädd av granris – om jag inte orkar göra det imorgon efter jobbet så får det bli på lördag. Det kanske hinner komma några små monster och spöken och be om godis redan då?
 
Tycker iallafall att Halloween är en riktigt mysig högtid. Nu såhär i mörka hösttider är det lite kul att få pynta och fixa med roliga dekorationer, då känns en lång mörk höst lite lite ljusare.
 

 
 
Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats