Tessie-san

Strawberry daiquiri

Igår fick jag feeling och gjorde en kanna med strawberry daiquiri, det var första gången jag provat att göra det och det blev succé! Eftersom det var så fint väder bestämde vi oss för att äta lunch ute på uteplatsen, så medans JP fixade lunch gjorde jag drinkarna och serverade dem sedan i passande cocktailglas. 
 
Jag använde mig utav ca 1 liter jordgubbar och lika mycket is. Sen pressade jag 1½ lime och hade i tillsammans med ett par skvättar konsentrerad flädersaft. Körde allt i mixern tills jag fick till rätt konsistens. Klart på någon minut bara. Vår mixer har en “crush ice”-funktion och det tror jag är det bästa, annars blir det svårt att få till rätt lenhet. Det blev en hel kanna som gav fyra fulla glas, för påfyllning vill man definitivt ha!
 
 
Tänkte att det nog skulle bli minst lika gott om man byter ut jordgubbarna mot honungsmelon – en melon daiquiri, det får jag testa nästa gång!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats