Tessie-san

Sa Pobla – del 3

Här kommer då del 3 (sista delen) av vår resa till Sa Pobla, Spanien.
 
 
 
En av gångerna då vi var till supermarketen och handlade så fick vi alla matchande stråhattar av kassörskan. Deras veckovinst gick nog upp ett par hundra euro varje gång vi kom dit och handlade så de ville tacka för det i form av hattar. Tyckte jag var lite kul, så en dag bestämde vi oss för att köra hattparad vid huset.
 
Då kom pinnen väl till pass igen.
 
 
 
 
Hela Sa Pobla-gänget samlat framför poolen i våra hattar.

 

Vår sista hela dag vid huset spenderades vid poolen där vi svalkade oss med glass. Jag hade bränt innerarmarna (så otroligt puckat att tänka att de visst också måste få färg, så jag låg med armarna bakom huvudet för att sola dem en hel dag… det visade sig vara en av mina sämre ideér jag fått och jag fick sedan plågas med värmeutslag enda från handleden till armhålorna), men efter att ha solat med sjal över armarna och mycket svalka i poolen i någon dag så la det sig lagom till sista dagen.

Plaskade som vanligt runt i poolen och blev serverad isté med citron i. Otroligt gott i värmen.

Sista lunchen vid huset rensade vi kylen och åt oss mätta på avokado, grönsaker, oliver, kallskuret, melonsallader och meloner i mängder. Jag fortsatte svalka mig med isté och la mig sedan i skuggan och läste ut min bok.

På kvällen klädde vi upp oss och åkte iväg in till staden för middag. På dagtid (när vi åkte dit för att handla mat osv) så var det alltid lite kusligt då alla dörrar och fönster var stängda och man såg knappt en kotte. Antagligen prickade vi in siestan varje gång, eftersom det mer kändes som en spökstad med all tystnad.

 
Men på kvällen var det en helt annan femma. Det var musik i varje vrå och glada människor som skrattade i gränderna. De hade även någon sorts festival där massor med barn var utklädda och uppträdde på en stor scen inför ett torg fullt med människor som satt och åt middag och skålade i vin. Vi hade bokat bord på en charmig liten restaurang som låg mitt på gatan i en gränd. Lite gamla stan-känsla över det hela.
 
 
 
Jag och hubby vid åkern utanför vårt hus. Lite längre bort kan man se majsfälten som man åkte igenom för att komma fram. En dag sprang JP ut och knyckte en som vi grillade till middag, även om den säkert inte var färdig än så smakade det mycket majs. Gott, jag älskar ju det!
 
 

Tjejerna och jag valde att ta en färdig fyrarättersmeny som bestod utav pasta, fisk, köttgryta och en slags sockerkaka med smält glass. Riktigt gott var det, speciellt fisken. Det var en vit fisk som gräddats i ugnen med ett täcke av aiolisås. Ni hör ju hur snuskigt gott det låter?!

 
Killarna valde att ta in stora köttbitar till värmrätt och istället prova på lite sniglar till förrätt.
 

Fina paret, Sofie och Nisse.

 

Påvägen hem hittade vi den här automaten. Sugen på burgare från ett skåp? It´s your lucky day.

Vi kom hem och jag slet av mig min sparkdräkt och virade istället in mig i en sjal och så satt vi ute på uteplatsen och snicksnackade i någon timme innan det var dags för att sova. Dagen efter var det ju dags att ta våra väskor och bege oss hem till Sverige igen.

 
 
Haft en otroligt mysig resa, med mycket god mat, sol och bad, många roliga stunder med mycket skratt med några av mina favoriter. Tack för denna helt otroliga vecka, kompisar!
 

Det enda jag nu ångrar är att vi inte tog två veckor vid huset. Två veckor hade varit ännu mer ljuvligt.

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats