Tessie-san

Middag med min favorithygga

Mötte upp Elin igår efter jobbet, vi hade ju bestämt dejt på söder. Vår första tanke var att gå till Garlic & (nånting…) där hela menyn var full med rätter med vitlök, även efterrätterna… Tyckte det verkade kul att prova på. Men när vi kom dit så hade de fullt och enda platserna var vid samma bord som ett annat sällskap, så vi tackade artigt nej och gick vidare. Hittade istället en Vietnamesisk restaurang som såg mysig ut.
 
Vi delade på en flaska chardonnay och beställde in lite vårrullar till förrätt. Sen åt jag någon kycklingwok med cashew (alltid ett säkert kort), samt glass med mangosås till efterrätt. Kors i taket – tog jag en efterrätt? Ah, kände att det fick bli så. Vårrullarna var supergoda, varmrätten var sådär och glassen får fem av fem.
 
Hursomhelst, vi satt där i ett par timmar och pratade nästan bara jobb. Vilken skillnad det är på Folktandis och privat alltså, känns som två olika världar. Höll på att kissa på mig av skratt när Elin berättade om poleringspasta som flugit upp i pannan på patienten. Sådana små tabbar är det klart att man gör lite då och då, och det är alltid kul att få det återberättat. Som när jag i början bad patienten skölja lite med vatten  – endast för att jag var tvungen att hinna torka mitt ansikte som rann av svett (det var där i augusti och det var 45 grader varmt)… Blir sjukt roliga historier om inte annat.

Blandar kamerabilder med mobilbilder (för batteriet började pipa på kameran), men det får gå ändå!
 

 
 
 
När vi båda började gäspa i kör (det är stor skillnad på att vara studenter med halvdagar hit och dit och att vara fulltidsarbetande kvinnor) så tog vi in notan och började bege oss hemåt. But first… let me take a selfie.

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats