Tessie-san

Quornfärssås, mina damer och herrar!

Tänkte att det var ett tag sedan jag tjoffade upp något recept här. Inte alls för att jag på något som helst vis är någon mästerkock (det vet ni lika väl som jag), men tycker ändå att det är roligt att dela med mig av lite recept jag hittat på själv. Idag serveras quornfärssås!
 
Ni behöver:
500 gram quornfärs (finns att köpa fryst)
2 burkar krossade tomater
1 burk sojabönor (vilka bönor man vill)
1 rödlök
1 vitlöksklyfta
paprikapulver
torkad basilika
 
Tillbehör:
1 morot
10 sockerärtor
majs
 
När jag lagar den här maträtten brukar jag göra ca 4 matlådor också. Är lika gott när man värmer upp det i micron dagen efter, så det är perfekt.
 
Börja med att hacka upp löken och bryn i stekpannan. När löken börjat bli lite mjuk så häller man på den frysta quornfärsen. Rör runt lite då och då tills färsen tinat och blivit lite mosig. Häll då i krossad tomat och rör runt. I med pressad vitlök och kryddorna och låt puttra i någon kvart. Ett par minuter innan det är klart så är det dags att ha i bönorna (sojabönor är lite fastare än exempelvis kidneybönor, så man får gå lite på känn hur lång tid de behöver vara i).
 
Eftersom quornfärssåsen är rätt så “mosig” i sig så brukar jag ha lite hårdare tillbehör som knaprig morot som jag hackar i halvcentimeter tjocka bitar och sockerärtor delade på tre. Majs är det godaste jag vet och är obligatoriskt för alla grytor och kladdiga rätter jag lagar 🙂 Man får självklart servera quornfärssåsen med pasta (åh, det skulle vara gott!), men jag har bönorna och moroten som min kolhydratkälla.
 
 
Bon apetit!
 
 
Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats